H TENUTA IL POGGIONE είναι ένα από τα κύρια οινοποιεία του Montalcino: καλύπτει περιοχή 600 εκταρίων από τα οποία 125 είναι αμπελώνες, 70 είναι ελαιώνες και τα υπόλοιπα πλατάνια και δάση. Η αρχή του κτήματος είναι να προσέχει αδιάκοπα τους αμπελώνες, γιατί το μυστικό παραγωγής μεγάλων κόκκινων κρασιών βρίσκεται στον χειρισμό των αμπελιών.
Η εναλλακτική γεωργική καλλιέργεια είναι επίσης σημαντική για την Tenuta Il Poggione ώστε τα αμπέλια να εναλλάσσονται με διαφορετικές καλλιέργειες και τα άγρια ζώα επιτρέπεται να ζουν σε αρμονία με την φύση. Με συνεχείς προσπάθειες για την διατήρηση των τυπικών χαρακτηριστικών των κρασιών αλλά και προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας τους μέσω έρευνας και επιλογής, η Tenuta Il Poggione έχει μειώσει σημαντικά τις ποσότητες των σταφυλιών που παράγει. Με την πρακτική του πράσινου τρύγου ελέγχει τις συνθήκες του αμπελώνα και τις ανάγκες του εδάφους έτσι ώστε η παραγωγή ενός εξαιρετικού κρασιού να διασφαλίζεται ακόμα και σε δύσκολες χρονιές.
Στο κτήμα Poggione ο τρύγος γίνεται με τα χέρια και η οινοποίηση με την παραδοσιακή μέθοδο και σύγχρονο εξοπλισμό. Ο απόλυτος έλεγχος της οινοποίησης εγγυάται χάρις στα κελάρια που χτίστηκαν στο κέντρο της ιδιοκτησίας το 2004 και στην ύπαρξη εξαιρετικά προχωρημένης τεχνολογίας, αλλά εφόσον η παράδοση είναι σημαντική, η εταιρεία χρησιμοποιεί μεγάλα Γαλλικά δρύινα βαρέλια για την παλαίωση των μεγάλων Tenuta Il Poggione κόκκινων κρασιών της πέντε μέτρα κάτω από το έδαφος.