Rooibos

Το αποκαλούν επίσης «κόκκινο τσάϊ» (μετάφραση των Αφρικανών) λόγω του χρώματός του, αυτό το τσάϊ αποτελείται από ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια της ακακίας και δεν έχει τίποτα κοινό με το παραδοσιακό τσάϊ "Καμέλια sinensis" εκτός από το τρόπο προετοιμασίας και κατανάλωσης.
Αυτός ο μικρός θάμνος αναπτύσσεται αποκλειστικά στις ψηλές πλαγιές της Νότιας Αφρικής και καταναλώνεται εκεί για περισσότερα από 300 χρόνια, το τσάϊ Rooibos έχει γίνει το εθνικό αφέψημα της Νότιας Αφρικής. Η συγκομιδή του φυτού γίνεται κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι τότε, όπως ακριβώς και το μαύρο τσάϊ ζυμώνεται – δίνει αυτό το σκούρο κόκκινο χρώμα- και μετά στεγνώνει στον ήλιο. Όσο πιο πολύ εκχυλίζει τόσο πιο δυνατή γεύση έχει –χωρίς να γίνεται πικάντικο από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνει τανίνες. Είναι επίσης χωρίς καθόλου καφεϊνη που το κάνει κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας. Δημοφιλής η χρήση του επίσης για τις αντισπασμωδικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Όψη: Mικρά λεπτά φύλλα
Χρώμα: Aνοιχτό πράσινο
Περιεκτικότητα Καφεϊνης: Χωρίς καφεϊνη
Περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών: Υψηλή
Ιδανική θερμοκρασία βρασμού: 90°C
Προτεινόμενος χρόνος βρασμού: 4-5 λεπτά
Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος: Εύγευστο σκέτο ή με ζάχαρη, ζεστό ή παγωμένο το καλοκαίρι. Αυτό το χωρίς ζύμωση και καφεϊνη τσάϊ, πίνεται όλη την ημέρα ακόμα και το βράδυ.
Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια